Handletteren voor Sinterklaas

Gepubliceerd op 2 november 2021 om 14:53

Voor mijn gevoel is de zomer nog maar net verdreven door alle regen, maar het is toch echt alweer november. En dus tijd voor de Sint om zijn pakjesboot in orde te gaan maken en langzaamaan richting Nederland te komen. 

Voor jou betekent dit wellicht wel tijd om na te gaan denken over wat je gaat geven aan je familie en vrienden of wat je op je eigen lijstje wil zetten. 

Handletter/Brushletter materialen
Ben je op zoek naar materialen voor het handletteren, lees dan mijn blog 'Mijn favoriete materialen voor handletteren en brushletteren' om erachter te komen wat mijn favorieten te zijn en ze gemakkelijk zelf aan te schaffen (of op je lijstje te zetten). 

(Handletter) Cadeaus voor jong en oud
Ben je op zoek naar leuke cadeautjes om te geven? Ik heb hier een lijstje gemaakt met mijn producten die uitermate geschikt zijn om deze december te geven. Zoals een notitie- of schetsboek met een handgeschreven opdruk naar keuze, onderzetters van kurk met quotes over koffie en thee of kerstballen met een handgeschreven opdruk. 

Opleuken van de cadeaus
Ben je op zoek naar creatieve manieren om de cadeaus die jij geeft op te leuken? Denk dan eens aan:

 • Een zelfgemaakte naamtag aan je cadeau toevoegen
  Zoek een mooi stevig papier en knip dit in de door jou gewenste vorm (cirkel, rechthoek, etc.) Schrijf hier met mooie letters de naam van de ontvanger op of juist van de afzender. Maak er een gaatje in, touwtje er doorheen en met een plakbandje op het cadeaupapier plakken. Zo heb je met weinig moeite een leuke eyecatcher op je cadeau.
 • Zelf maken van cadeaupapier
  Bijvoorbeeld op kraft-inpakpapier, een inpakpapier dat helemaal dezelfde kleur heeft of gewoon op je tekenblaadje. Schrijf het blad vol met woorden die over Sinterklaas/Kerst/december gaan. Het is extra leuk om dit met allerlei verschillende lettertypen te doen. Pak jouw cadeau in met jouw handgemaakte cadeaupapier. Er zullen een aantal woorden (half) wegvallen of over elkaar komen. Helemaal niet erg: dit gebeurt bij 'echt cadeaupapier' immers ook. 
 • Maken van een poster/inpakpapier 'in vorm'
  Kies een vorm, bijvoorbeeld die van een mijter, een staf, een zak of chocoladeletter. Zet met potlood deze vorm licht-gedrukt op je papier. Vul hem daarna van rand tot rand met allerlei woorden en tekeningen die passen in je thema (in dit geval dus Sinterklaas). Als je hem goed van rand tot rand vult, kun je daarna de licht-gedrukte buitenlijn weggummen. Je zult zien dat je vorm toch overheid blijft. De letters die tegen de rand aangeschreven staan vormen nu de nieuwe rand. 
  Leuk om te gebruiken als inpakpapier, op de achterkant van je gedicht of om je huis mee te versieren in de Sint- of Kerstperiode.


Hopelijk heb ik je een beetje kunnen inspireren om je creativiteit te gebruiken in de komende periode! 
En denk je nu 'klink leuk allemaal, maar dit kan ik niet': probeer het gewoon eens. Niet perfect is ook goed. En ben je op zoek naar oefenmateriaal om eerst je handlettering te oefenen voor je aan de slag gaat (of een alfabet als referentiemateriaal als je zelf gaat schrijven), neem dan even een kijkje bij de downloads (klik hier) op mijn website. Je vindt hier ontzettend veel gratis werkbladen waarin je allerlei verschillende soorten alfabet oefent en alle letters aan bod komen. 


Heel veel (handletter)plezier!
Liefs, Pauline

 

In deze blog vind je allerlei tips voor Sinterklaascadeaus en hoe je je eigen cadeaus nog mooier kunt maken met een beetje hulp van handlettering

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.